Jakttrening på jordet

Vi fikk oss en bra økt med jakttrening også i går. Var på jordet. Været var helt greit. En del vind, og temperatur rundt null. Oppholdsvær, men ikke sol.

Startet med å legge ut to områder med dirigeringsdummyer. Det ene området var relativt langt unna standplass og var mot nord. Linja til det andre området var omtrent 60 grader til venstre for den lange linja, og lå i retning nordvest. Ingen fotspor ut til dette området.

Startet med Zerox. Han fikk dirigeringsoppgaver til begge områdene, og lyktes veldig bra. Han hentet til sammen tre i området mot nord og fire i det andre området. Så var det EK gutta sin tur, og Zarek fikk jobbe først. Utsending til nordvest og så til nord. NG sendte han så mot nord en gang til og stoppet han på fløyte omtrent halvveis ut, for å sende han opp mot det andre området. Alt fungerte glimrende.

Deretter var det Zito sin tur. Han hadde nok fulgt godt med, og viste tendenser til å tenke for mye selv. Første utsending til nordvest gikk fint. Men han stoppet selv på utsending mot nord, jeg sendte han videre ut til området og etterpå sendte jeg han på nytt mot nord. Og da stoppet jeg han ikke. Sendte han enda en gang mot nord, bare for å vise at det ikke var noe «stopp» på gang. Blir sånn passe irritert når han skal «gjette» hvilken oppgave som er planlagt. Mest sannsynlig gjør jeg noe selv som «forteller» han hva som er neste trekk.

NG fortsatte med å sende Zarek «bak ut» til området mot nordvest, og så to ganger ut til området i nord. Jeg sendte Zito ut mot nord, og stoppet han halvveis, for så å styre han til det andre området. Nå var han flink og stoppet ikke av seg selv. Og helt til slutt fikk Zito og Zerox hente hver sin fra området i nord, og Zarek fikk hente den siste i «nordvest».

Pause med litt lefse og tørket reinkjøtt til oss, og de obligatoriske DentaSticksene til de firbente. Wendy sitt klare høydepunkt under treningene 🙂

Fortsatte med markeringsoppgaver. To enkle til Zerox, ganske lange. En mot kanten av jordet og en midt på. Helt presis på begge. Så tre enkle til Zarek, lange. Han brukte litt lang tid på å lokalisere den første, som var på kanten, så den fikk han på nytt – og da ble det bra. Zarek fikk også en dummy midt på jordet, og han jobbet godt for å finne den. Zito fikk tre enkle markeringer, fra et litt annet utgangspunkt, så han så ikke nedslagsområdet for de to siste. Men han fant alle tre etter godt utredningsarbeid.

I dag har det regnet nesten hele dagen, så planen er å dra og trene lydighet i kveld, når det kanskje har sluttet å regne.

Zerox har fin fart også på tilbaketuren.

Zerox har fin fart også på tilbaketuren.

Zarek har funnet markeringen.

Zarek har funnet markering nummer tre.

Wendy og Zito.

Wendy og Zito.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s