Jakttrening på Ildskogmoen

Zarek, Zito og Wendy.

Zarek, Zito og Wendy.

Pluss tre, lettskyet og en del sol, svak sørlig vind. Meg og Nils-Gunnar fikk et par timer med bra jakttrening på Ildskogmoen.

Startet med markeringer i sidevind. To enkle til Zerox. Han sleit litt med å lokalisere den første, så den kastet jeg ut på nytt. Dobbel til Zarek, med en tredje markering når han hentet inn nummer to. Dobbel til Zito, med litt lengre avstander. Flinke hunder 🙂

Fortsatte med markeringer i medvind. To enkle til Zerox, den første falt slik at han ikke kunne se nedslagsområdet. Doble til Zito og Zarek, i samme hovedretninger som der Zerox sine hadde vært. God jobbing på samtlige.

Neste var markeringer i motvind. Dobbel til Zerox, han løste den meget bra. Dobbel også til Zarek, men da kastet jeg dem «på samme linje». Zarek løste oppgaven utmerket. Til slutt en trippel til Zito, som han ikke hadde noen problemer med.

NG skal sende ut Zerox.

NG skal sende ut Zerox.

Full fart ut!

Full fart ut!

Avlevering.

Avlevering.

Liten pause. Dentasticks til hundene. Melkerull til oss tobente.

Fortsatte med dirigeringsoppgaver. La ut to linjer. Zerox fikk hente fire, annenhver gang på hver av linjene. Linjene lå i retning «øst» og «vest». Han holdt linjene godt og hadde fine apporteringer. Det lå fortsatt ute fire dummyer på hver linje og vi ga Zito og Zarek ulike forstyrrelser på samtlige utsendinger.

1. Kastet ut en ganske lang enkelmarkering, ca. 45 grader til høyre for linja. Sendte hunden ut på denne, stoppet hunden ca. 15 meter før dummyen og sendte den mot dummyene på linja i stedet. Gikk brukbart med begge to, men selv om de stoppet fint på første signal, måtte de ha gjentatt dirigeringskommando for å «slippe» området der markeringen lå. Hundene fikk hente enkelmarkeringen etterpå.

2. Kastet ut en dummy på hver side av linja. Sendte hundene ut på linja for å hente dirigering, hver sin gang. Gikk flott. Etterpå fikk dem hente hver sin av de to kastede forstyrrelsene.

3. Sendte hunden ut på linja. Stoppet hunden med fløyte når den hadde ca. en tredel igjen til dirigeringsdummyene. Kastet ut en markering til høyre for hunden, og sendte den så videre «ut» for å hente dirigering – noe som fungerte prima på begge to. Når dirigeringen var hentet inn, fikk Zarek hente markeringen. Jeg gjorde det litt annerledes med Zito. Sendte han på nytt ut på linja, stoppet han på samme sted, og dirigerte han ut til høyre for å hente forstyrrelsen. Gikk veldig bra.

4. La ut to dummyer på vindsiden av linja, omtrent 15 meter unna der vi sendte fra og bare 3 meter til siden for linja. Tanken var å sende hundene forbi disse dummyene og ut til dirigeringene. Ble litt vanskelig, men begge lot seg stoppe. Jeg tok Zito tilbake og sendte på nytt, da gikk han en bue utenom de «forbudte» dummyene og hentet fra rett område. NG stoppet Zarek, og sendte han videre ut – gikk bra, selv om han måtte justeres et par ganger ekstra for å «finne» rett linje og komme seg forbi forstyrrelsen.

Dummy-gjengen.

Dummy-gjengen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s