Kjempebra trening også i dag

De fire firbente er veldig klare for ny trening :)

De fire firbente er veldig klare for ny trening 🙂

Fikk en kjempebra treningsøkt med hundene også i dag. Fire plussgrader, masse vind fra sør og strålende solskinn. Valgte å trene på jordet, da det er nesten bart der og det er ikke så mange folk som legger søndagsturen sin dit.

Startet med å legge ti dummyer på et av områdene jeg brukte i går. Tok så med meg alle hundene og ruslet til et annet sted der jeg la ut ti dummyer delvis inne i et skogholt. Gikk videre til nordøst-enden av jordet der jeg skulle ha utgangspunkt for rett-frem dirigeringer til to ulike områder. Vil tro at det var ca. 130 meter til området i skogholtet, som lå rett mot vinden – mot sør. Det andre området var nærmere, ca. 70 meter fra utgangspunktet, og det var ikke «gått opp» linje dit. Området lå mot sørvest.

Startet med å sende Zerox ut på den lengste linja, to ganger – gikk flott begge ganger. Så sendte jeg en og en hund til et av områdene i «tilfeldig» rekkefølge. Wendy fikk hente bare en dummy i dag. Zito og Zarek fikk jobbe samtidig i siste del av økta, da sendte jeg dem til hvert sitt område. Alle hundene jobbet svært bra! Da det var en dummy igjen på hvert sted, fikk Zerox oppgaven med å hente dem inn. Sendte han først på den lengste linja – og han løp rett ut, lokaliserte dummy og kom kjapt tilbake. Så var det å sende ut på den andre linja – samme intensitet i arbeidet, gikk nesten rett på dummyen og leverte korrekt. Må innrømme at jeg ble veldig imponert over yngstemann!

Midtveis i første økt.

Midtveis i første økt.

Flyttet oss til en annen del av jordet, der vi har trent fritt søk en del ganger før. Området består av en «øy» på jordet, med trær/kratt rundt og et åpent areal i midten. Jeg gikk rundt hele «øya» og kastet ut tjue dummyer jevnt fordelt. «Øya» er ikke så stor (ca. 25 x 40 meter), men det er alltid løst i snøen i midten, så hunden får en viss fysisk utfordring under søket. Jeg flyttet meg litt unna slik at hundene ble sendt ut omtrent 30 meter fra der de første dummyene lå. Søket lå da rett mot vinden.

Hundene fikk hente to dummyer før neste hund ble satt i arbeid. Startet med Zarek, så Zito og deretter Zerox. Wendy var tilskuer. Totalt sett jobbet alle tre gutta svært bra, men Zarek var noe mindre effektiv enn de andre i starten. Zito fikk hente seks dummyer, mens de to sorte fikk hente syv hver.

Det nydelige været bidro til at hundene fikk en liten tur etter treningen. Jeg hadde med sparken, og før vi vendte hjemover, tok vi en sparketur opp til Juniorbakken.

Holder lenge med en trekkhund!

Holder lenge med en trekkhund!

De tre sorte traver pent ved siden av sparken.

De tre sorte traver pent ved siden av sparken.

Snøen forsvinner fort når det er mildt, sol og vind!

Snøen forsvinner fort når det er mildt, sol og vind!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s