Dårlig på blogging

2015 har så langt vært et år der jeg har vært skammelig dårlig på blogging 😦

Jeg må skylde på helsa. Nå har jeg hanglet i snart to måneder sammenhengende. Det blir nesten ingen turer på hundene og fryktelig lite trening.

15. februar er lenge siden, men jeg mener å huske at jeg og Nils-Gunnar var ute og trente med hundene.

17. februar trente jeg agility sammen med Anna og Wenche. En fin treningsøkt!

20. februar startet vi treningssamlingen med teori på kvelden. Tema var bruk av ekstern belønning og momenttrening.

21. februar var første dag av treningssamlingen. Det meste fungerte helt etter planen, og jeg er svært fornøyd med eget utbytte. Zito gjorde det aller meste bra eller veldig bra! Det var flott å slippe instruktøransvaret – tusen takk til May Elin som var gruppeleder på min gruppe.

22. februar hadde vi andre dag av treningssamlingen. Mange positive tilbakemeldinger da vi avsluttet i firetida på ettermiddagen. Ikke så mange deltakere, men vi som var der fikk mange innspill fra hverandre og det var enighet om at vi hadde godt med plass i hallen.

24. februar trente jeg lydighet sammen med Hilde og Edel. Rett etterpå ble det en drøy time med agility sammen med Laila, Therese, Anna og Wenche.

25. februar var det årsmøte i Porsanger hundeklubb, heldige meg ble ny leder 😦

27. februar kjørte meg og Nils-Gunnar til Kirkenes. Hovedårsaken var at Zito og Zarek skulle på øyenlysning lørdag 28. februar – begge to var helt fine, heldigvis. Vi tok inn på «hotellet» til Gunn Therese på Hesseng og hadde en super helg med to økter jakttrening og to økter med lydighet. Og mye god mat 🙂 Kjørte hjem mandag formiddag.

Zerox trener på å holde due. Foto: Gunn Therese.

Tirsdag 3. mars var vinterferiedag nr. 2 og jeg gikk en tur med hundene på dagtid. På kvelden hadde vi fellestrening lydighet med bra oppmøte: Edel, Nils-Gunnar, Laila, Liv, Tindra, Hilde og meg. Vi trente en halv time før noen av oss gikk over til agility. Fikk ikke gjort så veldig mye med Zito, og vi plagdes litt med slalåmen. Må følge dette opp neste uke.

Torsdag 5. mars fikk hundene også tur på dagtid.

Og i dag ble det endelig trening på jordet. Skikkelig ruskevær med vind og snø/sluddbyger. Men veldig flinke hunder 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zerox på tur ut til det første området jeg la ut. Kun rett-frem dirigeringer her. Området var i venstre kant av treklyngen Zerox er på tur til. Avstand fra der jeg sendte ut var vel ca. 80 meter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zerox på tur inn. Han fikk hente fire dummyer, Wendy fikk hente en, og så fikk Zarek og Zito hente fem hver – sendte dem ut annenhver gang. Herlig fart og effektivitet 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det neste området jeg la ut, er helt på motsatt side av jordet. Dere kan skimte Zito omtrent midt på bildet, der det er nesten helt snøfritt. Avstand til dummyene var mellom 70 og 130 meter, Zerox fikk hente de nærmeste + en av de ytterste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zito på tur inn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zarek på tur inn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wendy på tur inn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingenting å si på Zerox sin intensitet i jobben -her «flyr» han ut for å finne dummy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og han kommer ikke tomhendt hjem. På dette området fikk først Zerox hente fire dummyer, så hentet Wendy to, Zito og Zarek fikk jobbe bortimot samtidig og hentet fire hver – og helt til slutt fikk Zerox hente den aller siste dummyen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zito og Zarek jobbet supergodt i dag – begge to.

Helt til slutt la jeg ut tre områder ganske nære (30-50 meter fra meg) og i tre ulike retninger: mot sørøst, mot sør og mot vest. Fem dummyer på hvert område. Sendte hundene en og en mot «tilfeldig» valgt område – og både yngstemann Zerox, EK-gutta Zarek og Zito og gamlemor Wendy gikk korrekt hver eneste gang. Herlig!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Dårlig på blogging

  1. Prima sier:

    Så spennende lesing, har du tips til sider el hvor en kan lese om innlæring av jakt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s